Prosty przykład, problem z odp.
Zagubiony: 1) x3 + 2x2 − 16x − 32 > 0
wyszło mi, że x1 = 4, x2 = −4 i x3 = −2 jak to teraz zaznaczyć na osi i jak będzie odp.?
1 gru 19:45
Zagubiony: No dalej to jest proste przecież... Ja niewiem czy tutaj jak będę rysował tą linie czy sie od
czegos odbije czy nie i nie wiem właśnei tego nei pamiętam.
1 gru 19:50
załamany :( : odbija sie wtedy gdy jest parzystokrotny u Ciebie tak nie bedzie
1 gru 19:51
załamany :( : wspołczynnik jest dodatni wiec zaczynasz rysować od I cwiartki ukł wspołrzednych od gory
1 gru 19:52
Zagubiony: a od 4 się nei odbije? jakie to są parzyste to tak jakkbym miał np. x1 = 4 i x2 = 4 to dlatego,
zę 4 jest 2 razy to jest parzyste?
1 gru 19:55
załamany :( : od cztery sie nie odbije bo zobacz jeden masz x1 =4 a drugi masz x2 =−4 to sa 2 rózne liczby
1 gru 19:57
załamany :( : jezli 4 wystepuje parzysta ilosc razy to wtedy sie odbija
1 gru 19:58
Zagubiony: czyli odp. do tego to będzie x należy do (−4, −2) v (4, +nieskończonosci)?
1 gru 19:58
załamany :( : jak poczekasz sam rozwiaze i Ci powiem
1 gru 19:59
Eta:

x
2(x+2)−16(x+2)>0
(x+2)(x
2−16)>0
(x+2)(x−4)(x+4)>0
x€ (−4, −2) U (4,
∞)
1 gru 20:00
załamany :( : tak dobrze tylko to twoje v musi ozn sume
1 gru 20:01
Zagubiony: ok dzieki wielkie za pomoc, załamany głowa do góry

tobie też dzięki Eta
1 gru 20:02