liczby rzeczywiste. prosze o pomoc
fifi: liczba pierwiastek trzeciego stopnia + pierwiastek trzeciego stopnia z 54 − pierwiastek
trzeciego stopnia z 250 jest liczbą: a. wymierną b. niewymierną c.ujemną d. dodatnią
1 gru 18:55
Eta:
Napisz to porządnie ...... zobacz tu po lewej stronie masz: "wpisz a otrzymasz"
1 gru 19:09
fifi: √163+√543−√2503 mają to być pierwiastki trzeciego stopnia, nie do potęgi trzeciej.
dlatgeo nei uzywalam tego po lewej
1 gru 19:12
fifi: 3√16
1 gru 19:13
Eta:
3√16+3√54−3√250= 3√8*2+3√27*2−3√125*2= 23√2+33√2−53√2= 0
1 gru 19:19
Eta:
odp a)
1 gru 19:20
fifi: odpowiedzi jest możliwych kilka
1 gru 19:25
fifi: aha dobra juz przeczytalam

DZIEKUJE
1 gru 19:25