p
sylwia: Rzucono jednocześnie monetą i kostka sześcienna.
a). wypisz wzór wszystkich zdarzeń elementarnych tego doświadczenia.
b). wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom:
A− wypadła liczba pierwsza,
B− wypadła liczba oczek podzielna przez 3,
C− wypadła reszka.
1 gru 18:18
Eta:
Ω={(O1) (O2) (O3) (O4) (O5) (O6) (R1) (R2) (R3) (R4) (R5) (R6)}
oczka, które są liczbami pierwszymi to: 2, 3,5
A={O2) (O3) (O5) (R2) (R3) (R5)}
B={(O3) (06) (R3) (R6)}
C= {(R1) (R2) (R3) (R4) (R5) (R6)}
1 gru 18:28
sylwia: i to wszystko?
1 gru 18:30
sylwia: dziekuje bardzo!
1 gru 18:32
Eta:
Tak ......... A co jeszcze chcesz?
1 gru 18:32
sylwia: udało mi sie juz zrobic. Dziekuje
1 gru 18:51