p
sylwia: Zdarzenia A i B zawarte są w tej samej przestrzeni zdarzeń elementarnych oraz
P(A)=2|5,
P(B)=4|5
i
P(A∩B)=1|5
Oblicz P(AUB)
1 gru 18:16
aa: P(AvB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
1 gru 18:17
Eta:
podstaw dane :
P(AUB)= P(A)+P(B)− P(A∩B)=............
1 gru 18:18
sylwia: dziekuje bardzo
1 gru 18:20
sylwia: wyjdzie 1 ?
1 gru 18:20
Eta:
ok
1 gru 18:21
sylwia: dziekuje
1 gru 18:21
sylwia: pomozesz mi w jeszcze jednym?
1 gru 18:22
sylwia: Rzucono jednocześnie monetą i kostka sześcienna.
a). wypisz wzór wszystkich zdarzeń elementarnych tego doświadczenia.
b). wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom:
A− wypadła liczba pierwsza,
B− wypadła liczba oczek podzielna przez 3,
C− wypadła reszka.
1 gru 18:24