??
???????: Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego tworzy ze ścianą boczną kąt alfa taki, że
sin alfa = 0,28. Oblicz objętość tego graniastosłupa, jeśli jego podstawa ma pole równe 49
cm2.
1 gru 18:06
???????: pomoze ktos?
1 gru 18:24
???????: ?
1 gru 18:31
???????: nie róbcie mi tego
1 gru 18:34
???????: nikt nie wie ?
1 gru 18:36
dero2005:

P
p = a
2 = 49
a =
√49 = 7
d = a
√2 = 7
√2
h =
√D2 − d2 =
√252 − (7√2)2 =
√625 − 98 =
√527
V = a
2*h = 49
√527
1 gru 18:44
???????: dzieki wielkie

w sumie banalne zadanie, ale nie czaje tych funkcji trygonometrycznych i czyba juz nie
zaczaje
1 gru 18:49
dero2005: więcej wiary w siebie
1 gru 19:45