matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
P
sylwia:
Zdarzenia A i B zawarte są w tej samej przestrzeni zdarzeń elementarnych oraz P(A)=2|5, P(B)=4|5 i P(A∩B)=1|5 Oblicz P(AUB)
1 gru 17:42
hwdtel:
P(AuB) = P(A)+P(B)−P(A∩B)=Ω
1 gru 18:23