prossssta
app: Funkcja y= 112x−3 ma miejsce zerowe
a) 3
b) 2
c)−1
d)12
jak to zrobic?
1 gru 17:23
app: wyszło mi ze b, dobrze?
1 gru 17:26
Alkain: Żeby to zrobić musisz w miejsce y postawić 0 i wyliczyć x czyli:
y=112x−3
0=112x−3
3=32x | *23
63=x
2=x
1 gru 17:27
Aga: tak.
1 gru 17:27
app: Dla jakich x funkcja y= 4x−3 przyjmuje wartosci dodatnie?
a) ( 34 , + nieskonczoność )
b) ( −nieskonczonosc, 3 )
c) (4,3)
d) (4,+ nieskon....)
1 gru 17:31
Aga: Musisz rozwiązać nierówność
y>0
czyli 4x−3>0
1 gru 17:34
app: dziękuję
1 gru 17:39
app: wyszlo mi a
1 gru 17:42
app: Dla jakich x funkcja y= −12x+1 posiada wartosc ujemna
(5,2)
(2,+...)
(−2, 1)
<1,+...)
1 gru 18:08