jy
Stokrotka: Narysuj wykres funkcji f
(x) = |tg2x| + 1 dla x∊<−2π,2π> , a nastepnie narysuj wykres funkcji
1 gru 17:03
Stokrotka: pomoze mi ktos to zrobic?
1 gru 18:02
Stokrotka: wie ktos jak to zrobic?
1 gru 19:42
ZKS:
Wiesz jak narysować wykres y = |tgx| ?
1 gru 20:06
Stokrotka: tak wiem , narysowałam najpierw wykres y = tg2x , tylko nie wiem czy dobrze. , a potem modul z
tego, ale nie wiem co z ta jedynka
1 gru 20:07
załamany :( : przesun do góry o jeden
1 gru 20:08
ZKS:
Wykres Ci pójdzie do góry o 1 jednostkę.
1 gru 20:09
Stokrotka: do gory?
1 gru 20:09
załamany :( : tak
1 gru 20:09
Stokrotka: hmmm .. a wykres y=tg2x to swoje miejsca zerowe powinien miec w 0 , π/2 , π , 3/2π ... tak ? a
asymptoty w π/4 , 3/4π ... tak?
1 gru 20:11
Stokrotka: a druga czesc zadania?
1 gru 20:13
ZKS:
| | π | |
Dla k * |
| będzie miała funkcja tg2x miejsca zerowe. |
| | 2 | |
1 gru 20:15
Stokrotka: własnie o to mi chodzilo , czyli dobrze mam
1 gru 20:16
ZKS:
Tylko że Twój ostateczny wykres f(x) = |tg2x| + 1 nie będzie miał miejsc zerowych.
1 gru 20:17
Stokrotka: no tak tak wiem , juz rozumiem

a powiesz mi jak z reszta? ta druga czesc zadania
1 gru 20:18
1 gru 20:20
Stokrotka: tak , wedlug mnie to jest bez sensu , bo sie to skroci , ale podobnno ze tu jest jakis haczyk
zwiazany z dziedzina i wykres wyjdzie inny
1 gru 20:21
ZKS:
Tutaj nie ma żadnego haczyka ponieważ ustaliwszy dziedzinę
|tg2x| + 1 ≠ 0 wychodzi nam że x ∊ ℛ.
|tg2x| ≠ −1 ⇒ x ∊ ℛ.
1 gru 20:25
Stokrotka: czylli nie da sie tego narysowac?
1 gru 20:29
ZKS:
A czemu ma się nie dać? Twoja funkcja wygląda g(x) = 1.
1 gru 20:32
Stokrotka: o jej , no tak

już nie mysle. dziekuje bardzo za wszelka pomoc

Dobry jestes z matematyki
1 gru 20:33