alternatywa zdan
karola plis matma:): p:√2 jest liczba wymierna
q:3 jest wieksze od 8
a0napisz alternatywe powyzszych zdan uzywajac symboli matematycznych
b)ocen wartosc logiczna alternatywy zdan
1 gru 16:59
aa: pvq to jest alternatywa
p jest fałszywe
q jest fałszywe
więc pvq jest fałszywe
1 gru 17:09
ania: witam pomoze mi ktos
4 sty 09:18
ania: mam tu pare zadan do zrobienia
4 sty 09:18
ania: zad.1 ocen wartosc logiczna podanych zdań:a) (−3)do potegi 2=9∨2x1=3b) −3do2=9∨ 2x1=3c) liczba
6 jest kwadratem pewnej liczby niewymiernej i 2 jest liczba pierwsza d) 7≤7⋁2x2=4e)jezeli 2do
potegi 2+3 do 2=13, to (2+3)do 2 =25f)jezeli suma miar katow wewnetrznych trojkata jest rowna
360stopni to suma miar kątow wewnetrznych czworokata jest rowna 180stopni
g)√25=5⇔10≤10
h)liczba 5 jest liczba pierwsza⇔liczba 9 jest kwadratem liczby naturalnej
4 sty 09:34