fdd
Stokrotka: Wykaż ze liczba jest naturalna:
| | 7 | | 1 | | 8 | |
log2 sin2 |
| π * log |
| tg4 |
| π |
| | 6 | | 9 | | 3 | |
ta 1/9 jest w podstawie
1 gru 16:46
Stokrotka: Pomoze mi z tym ktos?
1 gru 16:58
Stokrotka: wie ktos jak to zrobic?
prosze o jakas wskazowke
1 gru 18:01
Stokrotka: prosze pomozcie
1 gru 18:07
ZKS:
| | π | | 2 | | 1 | | 1 | |
log2(sin2(π + |
| ) * log1/9(tg4( |
| π) = log2 |
| * log1/9 |
| = |
| | 6 | | 3 | | 4 | | 27 | |
Dokończ.
1 gru 18:13
Stokrotka: | | 2 | |
a mozesz mi powiedziec skad z tg4( |
| π) zrobiło się 1/27 ? |
| | 3 | |
1 gru 19:40
ZKS:
| | 8 | | 2 | | π | | √3 | |
tg( |
| π) = tg(2π + |
| π) = tg(π − |
| ) = − |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
1 gru 19:44
Stokrotka: dziękuje bardzo , wzory redukcyjne nie sa moja mocna stroną
i teraz ta liczbe do potegi 4 tak?
1 gru 19:45
Stokrotka: | | 1 | | 1 | |
a czy sin2 |
| to jest równe |
| ? |
| | 2 | | 4 | |
1 gru 19:49
ZKS:
| | π | |
tg(π − |
| ) = − √3 walnąłem się.  |
| | 3 | |
(−
√3)
4 = 9
| | 1 | |
Czyli log2 |
| * log1/99 = −2 * (−1) = 2. |
| | 4 | |
1 gru 19:53
ZKS:
| | π | | π | | 1 | | 1 | | 1 | |
(−sin |
| ) * (−sin |
| ) = (− |
| ) * (− |
| ) = |
| . |
| | 6 | | 6 | | 2 | | 2 | | 4 | |
1 gru 19:55
Stokrotka: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
wychodzi mi log2 |
| * log |
| |
| = 2−2 * 3−1 = |
| ... a miala |
| | 4 | | 9 | | 27 | | 12 | |
wyjsc liczba naturalna
1 gru 19:56
Stokrotka: pomylilam wszystko .. juz teraz rozumiem . dzieki wielkie
1 gru 19:58
ZKS:
Na zdrowie.
1 gru 19:59
Stokrotka: a moze pomozesz mi z jeszcze jednym zadankiem?
1 gru 20:01
ZKS:
Z jakim?
1 gru 20:02
1 gru 20:03