Oblicz granicę
Adam: lim
x→0 tg2xtgx = lim
x→0 sin2xcos2x *
cosxsinx = lim
x→0 sin2xsinx *
coxcos2x = 1 *
cos0cos0 = 1 * 1 = 1
A w odpowiedzi jest 2

Dlaczego!
1 gru 16:31
sushi_ gg6397228:
| sin 2x | | 2*sin x* cos x | |
| = |
| = 2* cos x |
| sin x | | sinx | |
1 gru 21:59
Adam: yyy a można tak wyłączyć 2?
8 gru 13:47
aa: to nie jest wyłączenie
8 gru 13:49
8 gru 13:50
Adam: A taki przyklad?
lim{x−>0) tg7x − sinxx
8 gru 19:25
sushi_ gg6397228:
| tg 7x | | sin x | |
| − |
| => 7−1=6 |
| x | | x | |
8 gru 23:08