matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak z tego obliczyć delte
monia:
f(x)=2(x+3)
2
−5
1 gru 15:42
aa:
2(x
2
+6x+9)−5=2x
2
+12x+13
1 gru 15:44
Ed:
albo widzisz ze jest to postac kanoniczna i q= −5
−Δ
q =
Δ = −q*4a Δ = 40
4a
1 gru 15:47
monia:
dzięki
1 gru 16:07