Kula!!
mtz82: Pole koła wielkiego kuli wynosi 144. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość kuli.
1 gru 11:46
Jolanta: wzory po lewej stronie w temacie geometria w przestrzeni
1 gru 12:07
mtz82:
1 gru 15:53
ICSP:
1 gru 15:54
mtz82: π r2 = 144
π r = 12 i co dalej?
1 gru 16:46
gnom: ile to jest trzy czwarte z połowy liczby 5 i cztery piąte ratunku z góry dziękuje
1 gru 16:51
mtz82: gnom: Załóż własny temat. Stanąłem na tym π i nie jestem pewien wzoru, a pracę robię ;<
1 gru 17:09
Eta:
πR
2= 144 P(kuli)= 4πR
2 = 4*144=...
| | 144 | | 12 | | 12√π | |
R2= |
| , R>0 to R= |
| = |
| |
| | π | | √π | | π | |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 12√π | | 144 | |
V= |
| πR3= |
| π R*R2= |
| π* |
| * |
| =......... dokończ |
| | 3 | | 3 | | 3 | | π | | π | |
1 gru 17:16
mtz82: Eta, π można skrócić?
1 gru 17:18
Eta:
Każdy to wie

Napisałam polecenie:......... "dokończ"
1 gru 17:20
mtz82: 43 * 12
√π *
144π = 16
√π *
144π = co tu robi pierwiastek?

cały czas mi
coś nie gra
1 gru 17:32
mtz82: Jak dojść do ładu z tym 16
√π *
144π ?
2 gru 13:14
mtz82: jest tu ktoś?
2 gru 19:51
mtz82:
5 gru 12:10