20 mar 21:11
M.: -x-2y+2x-y-4=x-3y-4
20 mar 21:18
ktoś: a możesz jakoś dokładniej
20 mar 21:30
20 mar 21:48
Bogdan:
Już nie można dokładniej i prościej
20 mar 22:02
20 mar 22:09
Bogdan:
już są zredukowane i bardziej nie można, czy tego nie widzisz?
20 mar 22:29
M.: masz przed nawiasem - tzn ze zmienia on znaki w nawiasnie (mnozysz nawias przez -)
przed 2 jest plus ale wiadomo ze "-" +"+"=- czyli w 2 nawiasie znaki sie nie zmieniaja
potem dodajesz odejmujesz lub no cokolwiek robisz zalezy od znaku wyrazy podobne czyli x
do x y do (najlepiej sobie je podkreslic tak samo)
i tak jak tam masz -x+2x=x
i -2y-y=-3y
no ja nie wiem to was w szkole dodawania i odejmowania nie nauczyli?
21 mar 08:25
M.: jest tam troche nie czytelnie : x do x
y do y
21 mar 08:26