Granica Ciągów problem
Robert:
licznik i mianownik jest pod pierwiastkiem stopnia 5
1 gru 10:48
sushi_ gg6397228:
do czego dązy ułamek

/
1 gru 10:49
Robert: n dązy do nieskończoności
1 gru 10:52
sushi_ gg6397228:
nie pytałem do czego dązy n tylko ułamek
1 gru 10:54
Robert: nie wiem, jest napisane w zadaniu oblicz granice ciągów i ten przykład
1 gru 10:57
sushi_ gg6397228:
to było do Ciebie pytanie−−−> na myslenie, a nie do książki
1 gru 10:57
Robert: no wydaje mi sie że dąży do nieskończoności
1 gru 11:00
Robert: nieee do zera ; p
1 gru 11:00
sushi_ gg6397228:
to nie zgadywanka, rozpisujemy ulamek
cos sie wyciagnie przed nawias, cos ze wzorow skroconego mnozenia
a jak nie to podstawiamy n=100, n=100000, n=10000000 i sprawdzamy do czego to dąży
1 gru 11:03
Robert: ten pierwiastek stopnia piątego mi wszystko psuje
1 gru 11:04
sushi_ gg6397228:
zapomnij na chwile o pierwiastku−−> pytam sie do czego dązy ułamek
1 gru 11:15
Robert: do 1
1 gru 11:17
sushi_ gg6397228:
5√1===1, wiec wiadomo do czego dazy
mozna tez zrobic to z "e"
| | .... | |
[(1+ |
| ).... ]15*... |
| | ... | |
1 gru 11:21
Robert: rozpisałbyś mi to dokładniej z e ?
1 gru 11:24