matematyka
ela17935: zad.1 rozwiąż nierówności |x+3|>3 oraz |x−3|≤2
zad.2 oblicz (
√2−
√3)
2− (2
√3−
√2)
2
zad.3 latarnia morska z wysokości 48 m n. p. m. wysyła sygnały świetlne . Kapitan statku
dostrzegł jej światło pod kątem 4 stopnie . W jakiej odległości od latarni morskiej znajduje
się statek ?
zad.4 rozwiąż nierówność
| | 2x + 1 | | 1 | | x − 2 | |
1− |
| ≤ |
| − |
| |
| | 10 | | 2 | | 5 | |
zad.5. Rozwiąż algebraicznie i graficznie układu równań
6x−3y=2
3x=2y=15
30 lis 21:24
Charles: zad1 1 x+3 >=0
x+3>3
x>0
2 x+3<0
−x−3>3
x<−6
xe(−nieskończonosc;−6)u(0;nieskończoność
drugie 1 x−3 >= 0
x−3=<2
x=<5
2 2 x−3<0
−x+3=<2
x>=1
xe<1;5>
30 lis 21:36
Charles: zad 2 (√2−√3)(√2−√3) −(2√3−√2)(2√3−√2)
2−2√6+3−12+4√6−4
2√6−11
30 lis 21:41