wyznacz zbiory
marta.napi: Wyznaczyć zbiory:
A∪B∪C, B∩(A∪C) , B−(A∩C) , gdy A=(−4;
√3> B=<0;2
√2) C=<2;4>
Pomoże ktoś? z góry dzięki
30 lis 21:24
30 lis 21:38
lula:

teraz to już tylko dobre oczy
30 lis 21:39
marta.napi: a takim razie A∪B∪C= (−4;4>
ale reszty nie ogarniam....
30 lis 21:53
bogdam: B∩(A∪C) = <0;√3> ∪ <2;2√2)
B−(A∩C) = <0;2√2) (ponieważ ten A∩C to zbiór pusty)
30 lis 21:58
lula: AvC=(4, √3>v<2, 4>
B∩(AvC)=<0, √3>v<2, 2√2)
A∩C=∅ nie ma części wspólnej
B/(A∩C)=B/∅=B=<0, 2√2)
30 lis 22:01
30 lis 22:18