matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
HELP!
jest tu jakis matematyk !!!:
a) (x−2y3z2)−2 podzielone = x3y4z−4 b) 2√3(3−√5)=
30 lis 21:19
lula:
b) 6
√
3
−2
√
15
w a jest jakis dziwny zapis
30 lis 21:22
jest tu jakis matematyk !!!:
SORKI MÓJ BŁĄD a) (x
−
2
y
3
z
2
)
−
2
podzielone = x
3
y
4
z
−
4
30 lis 21:32