...
qwerty: Ze skrzyżowania rusza samochód w chwili, kiedy na następnym skrzyżowaniu
odległym o d = 0.5 km zapala się zielone światło. Cykl zmiany świateł jest
następujący: zielone−żółte−czerwone−zielone−żółte−czerwone itd., a czas świecenia się
świateł przedstawia się następująco: zielone−t1 = 25 s, żółte−t2 = 3 s, czerwone−t3 = 20.
Z jaką prędkością (średnią) powinien jechać samochód, aby na najbliższe
skrzyżowanie wjechał przy zielonym świetle w dowolnym kolejnym cyklu zmiany
świateł?
30 lis 20:43