....
ania: 2−2x−13
tam jest do potęgi −13
ile wynosi x?
30 lis 20:39
Ed: | | 2 | |
2− |
| i co robisz dalej?  |
| | 3√x | |
30 lis 20:41
ania: no ale to jest tak że
| | 1 | |
2 − |
| 13 do jednej trzeciej, bo pozbyłam sie minusa w potędze to robie przez |
| | 2x | |
odwrotność
chyba tak? i co dalej?
30 lis 21:05
Ed: | | 1 | |
to jest cale 2x do potegi − |
| czy tylko x? |
| | 3 | |
30 lis 21:06
ania: całe 2x
30 lis 21:07
ania: i jakk to będzie?
30 lis 21:16
Ed: 11/3 = 3√1 = 1
(2x)1/3 = 3√(2x)1 = 3√2x
30 lis 21:17
30 lis 21:19
ania: wiecej nie da się z tym nic zrobić?
30 lis 21:20
Ed: da bo musisz zrobic aby to wygladalo tak: x = coś
30 lis 21:23