| 1 | ||
. | ||
| 8 |
| (2n+4)(2n+3)(2n+2)(2n+1) | ||
n+4+n=4+2n więc omega moc= C22n+4= | ||
| 2 |
| n(n−1) | ||
a moc=C22= | ||
| 2 |
| 1 | ||
P(A)= | więc | |
| 8 |
| n(n−1) | 2 | 1 | ||||
P(A)= | * | = | ||||
| 2 | (2n+4)(2n+3)(2n+2)(2n+1) | 8 |
| (2n + 4)! | (2n + 2)! * (2n + 3) * (2n + 4) | |||||||||
= | = | ||||||||||
| 2!*(2n + 4 − 2)! | 2*(2n + 2)! |
| (2n + 3)(2n + 4) | ||
= | ||
| 2 |
| n! | (n − 2)! * n * (n − 1) | |||||||||
= | = | = | |||||||||
| 2! * (n − 2)! | 2 * (n − 2)! |
| n(n − 1) | ||
= | ||
| 2 |
| n(n − 1) | 2 | 1 | |||
* | = | ||||
| 2 | (2n + 3)(2n + 4) | 8 |
| n(n − 1) | 1 | ||
= | |||
| (2n + 3)(2n + 4) | 8 |
czy n?
Nie wiem nie liczyłem
| n(n − 1) | 1 | ||
= | |||
| (2n + 3)(2n + 4) | 8 |
| n2 − n | 1 | ||
= | |||
| 4n2 + 8n + 6n + 12 | 8 |
| n2 − n | 1 | ||
= | |||
| 4n2 + 14n + 12 | 8 |
| 11 − 13 | ||
n1 = | = ... | |
| 4 |
| 11 + 13 | ||
n2 = | = 6 | |
| 4 |