domowe
Maciek: Funkcja g określona jest wzorem g(x)=(0,22)x. Dla którego argumentu x1=2√2 czy x2=4√32,
funkcja g przyjmuje większą wartość?
30 lis 18:45
Aga: Funkcja jest malejąca, więc dla większego argumentu przyjmuje mniejszą wartość.
2√2=√8=4√64
30 lis 18:48
Maciek: tez tak myslałem ale w zajrzałem do odpowiedzi i jest dla x2
30 lis 18:51
Aga: Dobrze, bo Ci napisałam, że dla większego argumentu przyjmuje mniejszą wartość, a Ty musisz
napisać, że dla mniejszego argumentu przyjmuje większą wartość.
A który argument jest mniejszy?
30 lis 18:56