prosze o pomoc
mik3: Liczba sześciocyfrowa jest podzielna przez 13,jesli roznica liczby trzycyfrowej powstalej z
trzech koncowych cyfr i liczby zlożonej z trzech początkowych cyfr tej liczby jest podzielna
przez 13. Wybierz liczbę podzielną przez 13.
30 lis 18:28
Eta:
221 130 130 221
163 176 176 163
561 600 600 561
343 980 980 343
626 652 652 626
np: 248 +13= 261 => 248 261 i 261 248 jest podzielna przez 13
221−7*13 = 130 => 221 130 jest podzielna przez 13
600− 3*13= 561 => 561 600 i 600 561 jest podzielna przez 13
itd............
Powodzenia
30 lis 19:24