:D
Tytan: Siema liczę na wasza pomoc. Widzę że ktoś dzisiaj też próbował rozwiązywać już to zadanie na
tym forum ale nie zostało dokończone. Kompletnie nie mam na nie pomysłu

Tutaj jest link do zadania:
https://matematykaszkolna.pl/forum/114286.html
30 lis 18:04
kropka:

z trójkąta SOE i f. trygonometrycznych
ctg60
o=
OESE
√33=
OE12
OE=4
√3
AB=2OE=8
√3
z trójkąta SOE i tw. Pitagorasa
SE
2=OE
2+SO
2
SE
2=192
SE=8
√3
V=
13*(8
√3)
2 = 64
P=(8
√3)
2 + 4*8
√3*8
√3= 192 +768=960
30 lis 18:20
kropka: może masz jakieś odp do tego jak to napisz czy się zgadza
30 lis 18:20
kropka: przepraszam ale w polu kiedy dodaje 4 *... tam powinno być jeszcze razy 12
30 lis 18:23
kropka: czyli P= (8√3)2 + 4* 128√38√3=192+384=576
30 lis 18:24