matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy. Jak to zrobić????
Madzik:
Wiadomo, że log 5=a.Wyznacz: a)log 2
30 lis 18:00
Eta:
10
log2= log
= log10−log5= 1−log5= 1−a
5
30 lis 18:58
Madzik:
dzięki, nie wiedziałam, że mogłam zrobić ułamek
30 lis 19:05
Eta:
30 lis 19:26