prosze o rozwiazanie
anka: Wskaż wielomian równy wielomianowi P(x)=(x−2)3
30 lis 17:09
anka:
30 lis 17:22
Paweł: zastosuj wzór skróconego mnożenia i po sprawie
30 lis 17:24
anka: a mozesz napisac wynik bo chce sprawdzic czy mam dobrze
30 lis 17:26
anka:
30 lis 17:32
aa: (a−b)3=a3−3a2b+3ab2−b3
30 lis 17:34
konrad: podaj swój wynik, a my Ci powiemy czy jest dobrze
30 lis 17:34
anka: nie wiem juz jak to zrobic, ja nie robilam wedlug tego wzoru ..
30 lis 17:44
konrad: no to zrób
30 lis 17:47
aa: a jakiego?
30 lis 17:47
anka: ale mi dziwne liczby wychodzą, prosze zeby ktos to zrobil
30 lis 17:49
Paweł: to pokaż te dziwne liczby
30 lis 17:49
konrad: napisz to co Ci wychodzi, a my powiemy gdzie jest błąd
30 lis 17:50
anka: no dobra, po prostu nie umiem tego zrobic. A jak nie chcecie mi pomoc no to trudno
30 lis 17:55
aa: x3−6x2+12x−8
30 lis 17:56
anka: dziękuje
30 lis 18:02
Buła: (x−2) (x2 −4x +4)
Delta = 0
pierwiastek z delta = 0
obydwa pierwiastki to 2.
30 lis 18:07
anka: to ktora odp. jest dobra ?
30 lis 18:12
Paweł: pierwsza
30 lis 18:15