Jak to zrobić???
LEO: oblicz sin α * cos α wiedząc, że sin α +cos α = α
30 lis 12:40
sushi_ gg6397228:
podnies do kwadratu
sin x + cos x = a
30 lis 12:46
LEO: hmmm... i co dalej

:(
30 lis 12:52
sushi_ gg6397228:
zapisz obliczenia + jedynka trygonomeryczna
30 lis 13:04
LEO: sin α + cos α = α
sin2 α+2sin α cos α+cos2 α =α2
(sin2 α + cos α)+2 sin α cos α = α2
1+2sin α cos α =α2
2sin α cos α= α2 −1
sin αcos α = α2 −1 /2
30 lis 13:20
30 lis 13:21
LEO: czyli jest ok?
30 lis 13:21
LEO:
30 lis 13:23
LEO: dzili wielkie za pomoc
30 lis 13:24