Oblicz logarytm
Daniel: 2log₃8−3log₉16 = ?
2log₂27−9log₈9= ?
30 lis 12:36
Daniel: Prosze o pomoc
30 lis 13:33
RB: log364−log916= log364log33 − log316log39
Cos Ci to mowi?
30 lis 13:48
Daniel: Nieczytelne jest
30 lis 13:55
RB: u gory masz 3 64 na dole 3 3 w nastepnym 3 16 i na dole 3 9
30 lis 14:03
Daniel: W takim razie nic mi to nie mówi
30 lis 14:09
RB: log3641 − log34 = log3u{64/4}= 16
Jak masz odpowiedzi to sprawdz czy taki ma byc wynik
30 lis 14:15
RB: a sory bo jeszcze nie uwzglednilem tej 3 w pierwszym punkcie w drugim logarytmie
30 lis 14:27
Daniel: nie mam własnie

Skad Ty wziąłes te log
34 ?
30 lis 14:27
Daniel: Pomoże ktos ?
30 lis 15:09
RB: no wlasnie co do tego to nie bylem pewien, ale jest tak, ze log34= log3162
30 lis 15:12
RB: log340962=log364 (tutaj uwzgledniajac ta 3 ktorej nie uwzglednilem na poczatku
30 lis 15:15
RB: wiec wyniki bedzie 0
30 lis 15:17
Daniel: A w drugim przykładzie ?
30 lis 15:25
RB: no to pomysl teraz Ty, podaj wynik i powiem Ci czy masz dobrze
30 lis 15:28
Daniel: tez 0 mi wyszło
30 lis 15:34
RB: czyli tak jak mi
30 lis 15:54
Daniel: to dzięki
30 lis 15:55