Oblicz
npk: arccos(1/2tg(arcsin(√3/2)))
30 lis 11:07
sushi_ gg6397228:
zaczynasz od srodka
30 lis 11:14
npk: =pi/6 = 30 stopni?
30 lis 11:18
30 lis 11:22
npk: Ta strone widzialem, ale nadal nie wiem czy to zrobiłem dobrze, czy źle...
30 lis 11:28
sushi_ gg6397228:
| | √3 | |
szukamy w tabelce wartosci |
| i patrzymy ile to stopni |
| | 2 | |
30 lis 11:30
npk: 60
30 lis 11:31
sushi_ gg6397228:
to teraz mamy
30 lis 11:36
npk: √3/6
30 lis 11:37
sushi_ gg6397228:
załóż okulary, jak niedowidzisz i zobacz jeszcze raz na tabelke
30 lis 11:39
npk: √3/2
30 lis 11:40
sushi_ gg6397228:
zostala ostatnia funkcja
30 lis 11:42
npk: pi/6?
30 lis 11:44
sushi_ gg6397228:
tak
30 lis 11:45
npk: Przecież napisałem na samej górze że to będzie pi/6

30 lis 11:46
sushi_ gg6397228:
to nie byla odpowiedz na moje postawione pytanie; trzeba bylo napisac caly przyklad = π/6
30 lis 11:54
npk: Nie zrozumieliśmy sie widocznie, ale dzięki
30 lis 11:56