sprowadzanie do pełnych kwadratów
c++: Pomocy! jutro mam koło z algebry i do wyznaczania bardzo wielu rzeczy potrzebne mi są
sprowadzenia do pełnych kwadratów. Nie mogę tego nigdzie znaleźć i prosiłbym o łopatologiczne
wytłumaczenie. Dziękuję z góry i pozdrawiam ciepło

15x
2+16y
2−60x+64y−116=0
30 lis 01:34
Bizon:
15(x2−4x+4)+16(y2+4y+4)−116−60−64=0
15(x−2)2+16(y+2)2=240
30 lis 09:10
c++: jakie to łatwe

Dzięki Ci Bizonie, za pomoc! nie ma to jak ubytki wiedzy z lat
wcześniejszych, nigdy nie wiadomo co się może przydać
30 lis 19:07