Wykres funkcji
inka: Narysuj wykres funkcji
f(x) = (x+1)
3 + 1
Czy rozwiązaniem poprawnym jest :
x=
√2 v x=−
√2 v x= −3 v x= − 1,5

?
Jak bedzie wyglądał wykres?
29 lis 23:46
aa: rysujemy x3 i przesuwamy o wektor [−1, 1]
29 lis 23:56
sushi_ gg6397228:
y1= x3 −−> rysujemy wykres
y2= (x+1)3 −−> przesuwamy wykres o 1 w lewo
y3= y2 +1 −−> przesuwamy wykres o 1 w góre
29 lis 23:57
inka: tzn tam zamiast x=
√2 miało byc x=
√3 tak samo w w drugim

A mogłabym prosic o narysowanie tego bardzo bym prosiła
30 lis 00:01
sushi_ gg6397228:
to sobie podstaw
x=0 y=...
x=1 y=...
x= 2 y= ...
x=−1 y=...
x= −2 y= ...
rysujesz prawie tak jak parabole (dla x>0 parabola ma ramie do góry)
rysujesz prawie tak jak parabole (dla x<0 parabola ma ramie do dołu)
30 lis 00:05
aa: tabelkę zrób i już
30 lis 00:05