równanie prostej
inka: Wyznacz równanie prostej przechodzacej przez punkty p1(2,3,4) p2(1,2,3) czy ktoś pomoże

29 lis 23:41
aa: | x−xA | | y−yA | | z−zA | |
| = |
| = |
| |
| xA−xB | | yA−yB | | zA−zB | |
29 lis 23:45
inka: a pogłabym prosic o podstawienie tego bo jakos nie mogę skojarzyć co mam do czego podstawic

albo tak pozno i nic juz nie rozumiem albo nie wiem
30 lis 00:05
aa: | x−2 | | y−3 | | z−4 | |
| = |
| = |
| |
| 2−1 | | 3−2 | | 4−3 | |
A=(x
A,y
A,z
A) B=(x
B,y
B,z
B)
30 lis 00:07
inka: i rozumiem ze to juz mozna zostawic tak
30 lis 00:12
aa: tak wygląda rownanie prostej w przestrzeni
30 lis 00:13