trygonometria
miki: | | 1 | |
jeżeli α jest kątem ostrym i cocα= |
| to ; |
| | 4 | |
A α=75
0 B α=76
0 C α >75
0 D α <75
0
wiem że to kąt między 60
0 a 90
0
i 1
0=60' jak obliczyć dokładnie
29 lis 23:41
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
otwierasz tablice maturalne i spisujesz ile ma stopni dla wartosci |
| |
| | 4 | |
29 lis 23:58
miki: ale w tablicach nie mam cosα tylko jest cos β
a cosα= sinβ i sinβ też nie ma tylko jest sinα to jak odczytać to Proszę o wyjasnienie
30 lis 00:11
he: he he przepraszam ale he he
30 lis 00:12
sushi_ gg6397228:
zapomnij, co jest w nagłowku
szukasz dla funkcji cosinus wartosc w srodku
30 lis 00:20
miki: dzięki czyli C
30 lis 00:50