prosze spradzic czy dobrze
prosze sprawdzic : a) I 2x−3 I =5 /2
X=U{5][2}+U{3}{2]
X=4
LUB
X=−1
b) I−x+1I=2 /−
Ix−1I=−2
x=−1
lub
x−1=2
x=2+1
x=3 nieprawda
29 lis 22:44
prosze sprawdzic :
29 lis 23:00
sushi_ gg6397228:
|2x−3|= 5 zawsze mozna podstawic rozwiazania do wyjsciowego i sprawdzic czy jest Ok
x=4
|2*4−3|= |8−3|= |5|= 5 ok
x= −1
|2*(−1)−3|= |−2−3|= |−5|= 5 ok
29 lis 23:21
sushi_ gg6397228:
b) |−x+1|= 2
|x−1|= 2 (nie mozna tak wyciagnac minusa)
do poprawki reszta zadania
29 lis 23:22
prosze sprawdzic : a b dobrze rozpisane musi byc to "lub " czy nie
29 lis 23:23
sushi_ gg6397228:
wszedzie musi byc lub, do poprawy
29 lis 23:32
prosze sprawdzic : jak nie ma tych kresek to potrafie a tymi kreskami to nie potrafie rozwiazac nie wiem czym sie
rozni
29 lis 23:49
sushi_ gg6397228:
|x−1|= 2 i rozbijamy według przepisu
x −1= 2 lub x −1= −2
29 lis 23:52