Logarytmy
Natalia: Logarytmy.Bardzo proszę o pomoc.
log50+log2/2log5(ta piątka to podstawa)10−log5(ta piątka to podstawa)4=
29 lis 22:23
krystek: Zapisz poprawnie !
29 lis 22:27
Natalia: Nie wiem jak tutaj to inaczej zapisać
29 lis 22:29
Natalia: nie da się tutaj wprowadzić indeksów dolnych czyli w tym wypadku podstaw
29 lis 22:35
krystek: log10x=
29 lis 22:36
Natalia: hm dzięki
log50+log22log5{10−log
54
29 lis 22:42
Natalia: to 10−log54 powinno być w mianowniku
29 lis 22:43
viva: | log50+log2 | | log100 | | 2 | |
| = |
| = |
| =1 |
| 2log510−log54 | | log5100−log54 | | log525 | |
29 lis 23:03