Zadanie
kinga: punktem symetrycznym do punktu P=(-2;3)wzgledem poczatku ukladu wspołrzednych jest

jaka jest maiara kata wpisanego opartego na 1/4 okregu
20 mar 18:56
Eta:
P'(x', y') --sym do P(x,y) wzgl. (0,0)
x' = - x
y' = - y
podstaw i oblicz:
20 mar 19:08
Eta:
miara kąta środkowego opartego na 1/4 okręgu
jest: 360
o/ 4 = ....... wylicz
miara kata wpisanego opartego na tym łuku:
= 1/2 miary kata środkowego opartego na tym samym łuku
więc ..... oblicz... ( to już proste
20 mar 19:12
tim: Ok Eta.. Ja mam koniec dyżuru.. Razem 7h

Pozdrawiam.
Kto jest kadrowym i płacowym? ^^
20 mar 19:16
tim: Nie no żart. Pa pa <całuski>. Miłej nocy.
20 mar 19:19
Eta: Pa pa tim

Miłych snów!
20 mar 19:34
tim: Oj, to nie były sny xD
21 mar 11:37