.
pomocy: pomocy pomocy: x= 2−3√5 y==1+2√5
a)x+y
b)x−y
c)x*y
d) x/y
29 lis 21:41
Eta:
a) 2−3
√5+1+2
√5= ..........
b) 2−3
√5−1−2
√5=..........
c) (2−3
√5)(1+2
√5)= ..........
| | 2−3√5 | |
d) |
| = ........... |
| | 1+2√5 | |
29 lis 21:44
29 lis 21:45
pomocy: czy w
a= 3+5p{5]
b)=1−5p{5]
c)=2−5√5
dobre wynikimi wyszly prosze o odpowiedz
29 lis 21:52
krystek: ile to −3+2=?
a następnie −3√5+2√5=
29 lis 21:54
Eta:
a) 3−
√5
b) 1−5p[5}
c) 2+4
√5−3
√5−3*2*
√5*
√5= 2+
√5−6*5=
√5−28
| | 2−3√5 | | 1−2√5 | | (2−3√5)(1−2√5) | |
d) |
| * |
| = |
| = ....... dokończ |
| | 1+2√5 | | 1−2√5 | | 1−20 | |
29 lis 22:01
pomocy: a)=1−1√5
b)=1−5√5tu nie jestem pewna
c=28+1√5
29 lis 22:02
pomocy: d)32−7√5
29 lis 22:15