.
pomocy: pomocy: a) (3x−2)2 −4(x+1)2
b) (√5+√6)*(√5−√6)−3(2√5+2)
29 lis 21:40
pomocy:
29 lis 22:19
sushi_ gg6397228:
wzory skroconego mnozenia znasz
29 lis 22:23
pomocy: witam znam wlasnie pisalam do pana na gg '
w przykladzie a (3x−2)2 −4(x+1)2 to najpierw potenguje czy mnoze prez 4 nawias
29 lis 22:25
pomocy: rok temu przypominal mi Pan logarytmy
29 lis 22:26
krystek: najpierw potęgujesz!
29 lis 22:28
sushi_ gg6397228:
najpierw potega
29 lis 22:28
krystek: b)(√5)2−(√6)2−6√5−6=...
29 lis 22:30
pomocy: a) (9x2−12x2 +4) −4(x2+2x2+2)=9x2−12x2+4 −4x2−8x2−8=−15X2−4
29 lis 22:35
sushi_ gg6397228:
1*1=1 a nie 2
29 lis 22:36
sushi_ gg6397228:
i w srodku 2*a*b nie moze byc x2 tylko x
29 lis 22:37
prosze sprawdzic : czyli poprwaic wszystkie x2 na x
29 lis 22:48
sushi_ gg6397228:
tylko czesc; zapisalem w ktorych miejscach do poprawki + poprawka 2 na 1
29 lis 22:51
prosze sprawdzic : (9x2−12x+4)−4(x2+1)=9x2−12x+4−4x2−8x−4=5x2−20x
29 lis 22:58
sushi_ gg6397228:
a gdzie jest srodek w drugim nawiasie x2+2x+1
do poprawki
29 lis 23:03
prosze sprawdzic : (9x2−12x+4)−4(x2+2x+1)=9x2−12x+4−4x2−8x−4=
29 lis 23:10
sushi_ gg6397228:
teraz jest Ok, teraz dobrze dodac i wynik bedzie ....
29 lis 23:12
prosze sprawdzic : 5x2−4x
29 lis 23:14
29 lis 23:15
prosze sprawdzic : b) (√5+√6)*(√5−√6)−3(2√5+2)= 7−6√5
29 lis 23:18
sushi_ gg6397228:
−12−8=...
ad b) zadanie zostało rozpsiane przez użytkownika Krystek o 22.30
29 lis 23:20
prosze sprawdzic : no −12−8=20?
29 lis 23:22
prosze sprawdzic : −12−8=−20
29 lis 23:22
sushi_ gg6397228:
czyli mamy
a) ...= 5x2 −20x
29 lis 23:23
prosze sprawdzic : a przyklad b
b) (√5+√6)*(√5−√6)−3(2√5+2)= 7−6√5
29 lis 23:28
sushi_ gg6397228:
skad sie wzieło 7

?
29 lis 23:31
sushi_ gg6397228:
przeciez napisalem, patrzec jak o 22.30 zostalo to juz rozpisane=== ze wynik o 23.18 do BANI
29 lis 23:32
prosze sprawdzic : 5−6−6√5−6=13√5 ?
29 lis 23:41
sushi_ gg6397228:
5jabłek odjąć 6 jabłek odjąć 6 gruszek odjąć 6 jabłek =....
29 lis 23:43
prosze sprawdzic : c) (√2−√3)2=2−√12−3=2√4*3−3=2−2√3−3=−1−2√3
29 lis 23:46
prosze sprawdzic : c) (√2−√3)2=2−√12−3=2√4*3−3=2−2√3−3=−3√3
29 lis 23:47
sushi_ gg6397228:
2*√2 * √3= 2√6
2−3= −1
czyli
−1 −2√6
29 lis 23:48
prosze sprawdzic : czyli tak mam napisac
(√2−√3)=2−2√6−3=1−2p[6}
29 lis 23:55
sushi_ gg6397228:
tak
do poprawki
5−6−6 √5−6=.....
30 lis 00:00
prosze sprawdzic : 5−6−6√5−6=−13√5
30 lis 00:02
30 lis 00:06