.
kinga:
1.Komputr kosztowal 3400zl .Od tej kwoty trzeba zapłacic 22% podatku VAT.Ile wynosi ten
podatek

2.Ile litrow wody zmiesci sie w akwarium w ksztalcie prostopadloscianu o wymiarach
20cm,30 cm ,40cm
3.jaka cyfra jest x ,jezeli liczba 92682x jest podzielna przez 12?
4.podaj miejsce zerowe funkcji y=2x-1
20 mar 18:54
tim: kinga...
1. Proste obliczenia na procentach.
3400 * 22% = 3400 * 22/100 =

zł
20 mar 18:55
tim: 2.
1l = 1dm3
Zamień sobie jednostki na dm (10cm = 1dm). Oblicz V (a*b*c) i podaj odpowiedź.
20 mar 18:55
tim: 4.
Miejsce zerowe jest wtedy, gdy y = 0. Podstaw pod y = 0 i oblicz x.
20 mar 18:57
tim: 3. Liczba jest podzielna przez 12, gdy jest podzielna przez 3 i 4.
Przez 3 dzieli się gdy suma cyfr jest podzielna przez 3.
Przez 4 dzieli się gdy dwie ostatnie cyfr (tworzące liczbę) dzielą się przez 4.
20 mar 18:58
tim: Jak jakieś problemy, pisz.
20 mar 18:59