równanie
fryta70: rozwiaz równanie
4x2−(1−2x)2+2x=11
29 lis 21:37
Eta:
(1−2x)2= 1−4x+4x2
4x2−1+4x−4x2+2x−11=0
x=..........
29 lis 21:40
ICSP: x = 2
29 lis 21:40
fryta70: a skad sie wzieło 2x i 0 bo nie bardzo wiem

3 gru 22:09
Eta:
Spadło z prawej strony na lewą !
3 gru 22:12
fryta70: licze i wychodza mi idiotyzmy doprowadzilam do 4x2+2x=12 i co dalej?
3 gru 22:25
sushi_ gg6397228:
trzeźwy jesteś
3 gru 22:28
fryta70: to ja juz nic niewiem
3 gru 22:31
kachamacha: 6x=12
x=....
3 gru 22:32
sushi_ gg6397228:
o 21.40 zostal zapisany przykład przez uzytkownika Eta
przepisac go, skrócić wyrazenia podobne i po sprawie
3 gru 22:32