matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiza
atex:
najpierw wzory
m*V
2
F
doś
=
V=w*R −−−−> F
doś
=m*w
2
*R
R
L=I*w I=m*R
2
−−−−−−> L=m*w*R
2
DANE: w=10Hz ; F
doś
*R= 16[N*m] F
doś
*R=m*w
2
*R*R=m*w
2
*R
2
m*w
2
*R
2
=16 [N*m]
1
kg*m
2
m*100[
]*R
2
=16[
]
s
2
s
2
m*R
2
=0,16 [kg*m
2
]
1
kg*m
2
L=m*w*R
2
=0,16*10=1,6 [kg*m
2
*
=
]
s
s
29 lis 21:36