Pomocyy :(
xxx: Różnica długości promienia okręgu opisanego na kwadracie i promienia okręgu wpisanego w kwadrat
wynosi 2 cm.Oblicz pole tego kwadratu. POMOCY

!
29 lis 21:14
ICSP: a − bok kwadratu
| 1 | |
| a − długość promienia okręgu wpisanego w kwadrat o boku a |
| 2 | |
| √2 | |
| a − długość promienia okręgu opisanego na kwadracie o boku a |
| 2 | |
Ułóż odpowiednie równanie.
29 lis 21:16
grander: wzory stosujesz
29 lis 21:17
29 lis 21:18
xxx: nie rozumiem
29 lis 21:55
krystek: Wylicz a z tego r−nia!A potem P=a2
29 lis 21:58
xxx: ale jak ja mam to r wyliczyc?
29 lis 22:00
krystek: masz "a" wyliczyć
29 lis 22:14
xxx: ale jak?
29 lis 22:15
xxx: dobra nie wazne
29 lis 22:19
dero2005:
a(
√2−1) = 4
| | 4 | | √2+1 | | 4√2+4 | |
a = |
| * |
| = |
|
|
| | √2−1 | | √2+1 | | 3 | |
| | 4√2+4 | |
P = a2 = ( |
| ) 2 = dalej policz  |
| | 3 | |
29 lis 22:21