matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz u
mika:
1
r=
1
1+
1+(1/u)
29 lis 21:06
dero2005:
1
1
1
r =
=
=
=
1
1+
1+(1/u)
1
1+
( (u+1)/u)
u
1+
u+1
1
1
u+1
=
=
=
u+1
u
+
u+1
u+1
u+1+u
u+1
2u+1
u + 1 = r(2u+1) u+1 = 2ru + r u − 2ru = r − 1 u(1−2r) = r − 1
r − 1
u =
1−2r
29 lis 22:07