Objętości kuli.
Sanderson.: Pole powierzchni jednej z dwoch kul jest równe 12 dm2, a drugiej 768 cm2.
Znajdź stosunek objętości kuli wiekszej do objętości kuli mniejszej.
20 mar 18:05
Eta:
P1 P1= 768
---- = k2 k --- skala podob.
P2 P2= 12
V1
------ = k3 więc k2 = 64 => k= 8
V2
to: V1/V2 = 83 =512
20 mar 18:18
tim: Helloł xD
20 mar 18:20
20 mar 18:21
tim: Ja dziś only do 19.30 ^^. Więc powiedzmy, że niedługo kończę zmianę.
20 mar 18:23
tim: Eta! Wielki błąd
20 mar 18:24
tim: Nie spodziewałem się tego po tobie O.o
20 mar 18:25
20 mar 18:27
tim: .html">UWAGA
Trzeba zamienić jednostki

12dm
2 = 12dm
2
768cm
2 = 7,68dm
2
P1 P1= 7,68
---- = k
2 k --- skala podob.
P2 P2= 12
V1
------ = k
3 więc k
2 = 0,64 => k= 0,8
V2
to: V1/V2 = 0,8
3 =0,512
Skala podobieństwa to 0,512:1
20 mar 18:28
tim: Przeczytaj.
20 mar 18:28
20 mar 18:30
tim: No straszne

Co za niedbalstwo

A jakie masz?!
20 mar 18:30
Eta: + 3

20 mar 18:31
tim: Jezus..

. To ile ty rzeczy musiałaś widziec już w zyciu ^^
20 mar 18:32
Eta: Jak będziesz taki "młody" jak ja!..... to zobaczysz jak to jest
20 mar 18:33
tim: Aha.. ciekawe kiedy to nastąpi xD
20 mar 18:34
Sanderson.: dziękuje.
20 mar 18:45