matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
krzycho:
witam, czy ktos mial juz do czynienia z równaniami różniczkowymi jednorodnymi liniowymi?
dy
2x−1
mam taki przyklad
=
*y, doszedlem do takiego momentu
dx
x
2
dy
2x−1
∫
dx=∫
dx, dalej rozbijam prawą store na dwie całki?
y
x
2
dy
2x
1
∫
dx=∫
dx−∫
dx taka bedzie postac? czy do tego momentu zadanie jest
y
x
2
x
2
dobrze rozwiazane?
29 lis 20:39