zada
tn: jak znaleźć maksimum:
48x2 = 2x2
29 lis 20:37
tn: ma być tam minus a nie =
29 lis 20:37
kachamacha: nie ma maks
29 lis 20:47
ICSP: 48x2 − 2x2 = 46x2
nie ma maksimum ma tylko minimum, dobrze myslę?
29 lis 20:48
Eta:
Nawet baaardzo dobrze myślisz
29 lis 20:49
ICSP: dziękuję

Jutro się dowiem jakie mam wyniki z pierwszego kolosa xD
29 lis 20:51
tn: sorki, miało być −2x3
29 lis 21:12
tn: sorki, miało być −2x3
29 lis 21:13
krystek: oblicz pochodną przyrównaj do zera i zbadaj znak pochodnej lub przy pomocy drugiej pochodnej.
29 lis 21:32
tn: jak się liczy pochodne?
29 lis 21:37