matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Thread:
Oblicz: a=
2sin150° + cos(−30°)
ctg(−120°) + tg 210°
29 lis 20:21
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
29 lis 20:23
kachamacha:
2sin(90+60)+cos30
2cos60+cos30
=
= reszta juz prosta
−ctg(90+30)+tg(180+30)
tg30+tg30
29 lis 20:27