indukcja matematyczna
ANJA: wykaz korzystajac z indukcji matematycznej, ze n5−5 dzieli sie przez 5?
29 lis 20:19
ICSP: nie dzieli się moim zdaniem
29 lis 20:20
ANJA: tzn?
29 lis 20:26
ICSP: podstaw sobie za n =1 lub n = 2
1 − 5 nie dzieli się przez 5
32 − 5 nie dzieli się przez 5
dopiero jak wstawię n = 5 to mi się podzieli
29 lis 20:27
ANJA: ah na tej zasadzie. myslalam, ze wszystkie zadania tego typu wykaz ze musza byc prawdziwe i sie
tyle meczylam z tym, zeby to udowodnic heh
29 lis 21:34
wik: W poleceniu powinno byc chyba: sprawdz, czy?
30 lis 11:06