matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Skala
Angela:
Na mapie w skali 1:10.000.000 odleglosc między dwoma miejscowosciami E i G wynosi 5 cm. Ile to km w rzeczywistosci?
29 lis 19:29
dero2005:
50 000 000
5 cm*10 000 000 = 50 000 000 cm =
= 500 km
100 000
29 lis 19:53