matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanko
Lann:
Przekątna rombu tworzy z jego bokiem o długości 6 kąt o mierze 60' ile wynosi długośc krótszej przekątnej ?
29 lis 19:26
dero2005:
f
2
= cos 60
o
=
1
2
6
f = 6
29 lis 19:58
Lann:
dzięki
29 lis 20:12